fredag 12 februari 2010

Hallongrottor



Då plånboken inte tillåter godisköp fick jag sno ihop något sött och gott av det jag hade hemma istället. Resultatet? Hallongrottor! Snabbt, gott och enkelt, mums!

Ingredienser
  • 200 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 1 krm bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 1/2-5 dl vetemjöl
  • Valfri söt sylt.

Ugn: 175°

Gör så här
1. Mixa ihop smör och socker, rör ner äggulan.

2. Rör sist ner bakpulver och vanilj blandat med mjöl till en smidig deg. Lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.

3. Rulla ut två rullar cirka 4 cm tjocka. Skiva degen, forma runda kakor, lägg på plåt med bakpapper, alternativt skär degen enligt ovan och rulla bollar som sedan plattas ut, exempelvis med fingrarna, en bred kniv eller ett litet fat.

4. Tryck en fördjupning i varje kaka och klicka i sylten.

5. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Receptet kommer härifrån, jag har dock ändrat lite.

0 åsikter:

Skicka en kommentar